streda 22. februára 2017

Kačica na zázvore

kacica, 1 kl soli, 3 pl oleja, 100 g poru, 50 g cerstveho zazvoru, 0,5 l sucheho bieleho vina, 4 pl sojovej omacky, stipku kajenskeho korenia, 1 kl skrobovej mucky, 5 pl ananasovej stavy z konzervy, 2 platky ananasu, biely chlieb 
Kacicu rozdelime na 8 casti, osusime a potrieme solou. V panvici zohrejeme 2 pl oleja, na ktorom 10 minut opekame kacicu do hneda. Kusky ulozime do tepla. Pot nakrajame na tenke kolieska. Zazvor olupeme a rozpolime. Polovicu pokrajame na rezanceky, zvysok postruhame. Por a zazvorove rezance udusime dosklovita vo zvysnom oleji. Pridame vino, sojovu omacku, korenie a vsetko varime 5 minut. Pridame porcie kacky a prikryte dusime 10 minut. Omacku prepasirujeme, zahustime skrobovou muckou rozmiesanou v ananasovej stave a este raz nechame zovriet. Ananas nakrajame na kusky a spolu s postruhanym zazvorom zamiesame do omacky. Porcie kacice este raz ohrejeme v omacke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára