streda 22. februára 2017

Červený kohút-recept

kohút, anglická slanina, červené a zelené paprikové struky, cibu­ľa, feferónky, zelené fazuľky, šampiňóny, cesnak, hydinový vývar, rajčiaky, čierne korenie, soľ
Kohúta napoly uvariť v osolenej vode, potom nakrájať mäso na kocky. Veľkú cibuľu (1) a feferón­ky (3) nakrájať nadrobno, rajčia­ky (4) na plátky, rovnako aj šam­piňóny (2 lyžice). Cesnak (2 strúči­ky) nakrájať na kolieska, papriky (3 červené a 2 zelené) na kocky, zelené fazuľky (2 lyžice) na väčšie kúsky, slaninu (150 g) nadrobno.
Rozškvariť slaninu, speniť na nej cibuľu, pridať mäso, zľahka opražiť, podliať vývarom, pridať papri­ky, feferónky, fazuľky, šampiňóny a cesnak, zakryť a dusiť. Ku skoro mäkkému pridať rajčiaky, dusiť. Prílohy: ryža, cestoviny, žemľové knedlíky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára