pondelok 5. septembra 2016

Silvestrovský krambambuli

2 balíčky lisovaného kandizovaného ovocia, 1 balíček hrozienok,100 g orechov, 500 g kockového cukru, 1/4 l rumu, 1 dl slivovice, 1 l vareného korenného vína, 1/2 l horúceho čaju, šťava z 1 citrónu a 1 pomaranča
Do väčšej misky z jenského skla pokrájané kandizované ovocie, pridáme hrozienka a posekané orechy, premiešame a cez misku preložíme oceľový rošt. Pred polnocou osobitne uvaríme čaj a vínu. Do čaju nalejeme precedenú šťavu z citróna a pomaranča. Asi 20 minút pred polnocou rozhrnieme na rošte cukor, trochu ho polejeme rumom a slivovicou a zapálime. Zhasneme svetlo a môžeme pozorovať, ako roztopený pálený cukor kvapká do misy. Keď dohorí, rošt odnesieme, prilejeme horúce víno a horúci čaj, premiešame a naberieme do pohárov s uškami alebo do keramických šálok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára