500
g stehna z diviaka, 200 g bravčového bôčika, 100 g údenej
slaniny, 1 cibuľa, 2-3 žemle, 2 vajcia, 1 cibuľa, 1 strúčik
cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tymian alebo majorán, mletá
červená paprika, 1 lyžička bravčovej masti a múky na šťavu
Umyté
a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami.
Pridáme soľ, koreniny, na kocky pokrájanú údenú slaninu,
rozmiešame, na pekáči tvarujeme dve šišky, podlejeme vodou a
upečieme. Do výpeku zamiešame trochu múky, masti a mletej
papriky, rozmiešame a 10minút povaríme. Vhodnou prílohou sú
varené zemiaky a kompót z drobných lesných plodov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára