pondelok 12. septembra 2016

Sekaná pečienka z diviaka

500 g stehna z diviaka, 200 g bravčového bôčika, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 2-3 žemle, 2 vajcia, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tymian alebo majorán, mletá červená paprika, 1 lyžička bravčovej masti a múky na šťavu
Umyté a pokrájané mäso pomelieme s cibuľou a navlhčenými žemľami. Pridáme soľ, koreniny, na kocky pokrájanú údenú slaninu, rozmiešame, na pekáči tvarujeme dve šišky, podlejeme vodou a upečieme. Do výpeku zamiešame trochu múky, masti a mletej papriky, rozmiešame a 10minút povaríme. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky a kompót z drobných lesných plodov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára