1
kg pečienky diviaka, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej,
2 lyžice masla, 1,5 dl sladkej smotany, 0,5 dl brandy, 6 zrniek
borievok
Z
očistenej, umytej a osušenej pečienky z diviaka sa čiastočne
odseknú chrbtové kosti, nasekajú rebierka s hmotnosťou 166
g na porciu. Mäso sa z kosti čiastočne uvoľní, zľahka naklepe,
narežú sa okrajové blany, osolí sa a okorení. Pripravené mäso
sa na oleji opečie z obidvoch strán a uchová v teple. Olej z
pečenia sa zleje, pridá sa maslo, rozpustí a zaleje smotanou,
pridá sa brandy, rozdrvené borievky, zamieša, dochutí soľou a
krátko ohreje. Pri podávaní sa rebierko podleje hustou omáčkou.
Vhodné prílohy: varené zemiaky, rôzne upravená zelenina.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára