pondelok 12. septembra 2016

Rebierko z diviaka s borievkovou omáčkou

1 kg pečienky diviaka, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 2 lyžice masla, 1,5 dl sladkej smotany, 0,5 dl brandy, 6 zrniek borievok
Z očistenej, umytej a osušenej pečienky z diviaka sa čiastočne odseknú chrbtové  kosti, nasekajú rebierka s hmotnosťou 166 g na porciu. Mäso sa z kosti čiastočne uvoľní, zľahka naklepe, narežú sa okrajové blany, osolí sa a okorení. Pripravené mäso sa na oleji opečie z obidvoch strán a uchová v teple. Olej z pečenia sa zleje, pridá sa maslo, rozpustí a zaleje smotanou, pridá sa brandy, rozdrvené borievky, zamieša, dochutí soľou a krátko ohreje. Pri podávaní sa rebierko podleje hustou omáčkou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, rôzne upravená zelenina.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára