utorok 14. marca 2017

Poľský bigos

500 g kyslej kapusty, 500 g hlavkovej kapusty, 500 g bravcoveho masa s kostou, 100 g udeneho bocika, 200 g salamy, 50 g masti, 50 g cibule, stipka mleteho cierneho korenia, stipka mletej cervenej sladkej papriky, bobkovy list, majoran, sol
Osobitne varime pokrajanu kyslu kapustu a osobitne hlavkovu kapustu v neprikrytej nadobe, az kym nezmaknu. Potom ich zmiesame. Bravcove maso umyjeme, posolime a udusime na masti a cibulke. Vlozime do kapusty, pridame korenie a vsetko asi 1/2 hodiny prikryte varime. Mozeme zaliat poharom vina. Bocik nakrajame na kocky, vyskvarime a spolu s bledymi skvarkami dame do kapusty. Pridame na kocky nakrajanu salamu a premiesame. Mozeme zahustit zapraskou, podla chuti posolit, okorenit a dovarit na okraji sporaka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára