pondelok 27. marca 2017

Mrkvové rezy

250 g mrkvy., 100 ml polotučného mlieka., 3 vajcia., 160 g práškového cukru., 1 citrón., 100 g hrubej múky., 100 g lúpaných mandlí., 80 g strúhanky., 12 g kypriaceho prášku do pečiva., 200 g slivkového lekváru., 360 ml smotany na šľahanie 33%., 2 kl tuzemskej liehoviny 38%., 40 g vanilínového cukru., na ozdobenie kakao
Očistenú, umytú a nadrobno nakrájanú mrkvu uvaríme v polotučnom mlieku, rozmixujeme a necháme vychladnúť. Žĺtky z troch vajec vymiešame s práškovým cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a šťavou z jedného citróna. Do vymiešanej žĺtkovej zmesi pridáme rozmixovanú mrkvu, nastrúhané lúpané mandle, preosiatu hrubú múku, strúhanku a kypriaci prášok do pečiva. Z bielkov ušľaháme sneh, ktorý vmiešame do hmoty. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 30 minút pri teplote 180° C. Na vychladnutý prekrojený korpus natrieme slivkový lekvár zmiešaný s dvoma čajovými lyžičkami tuzemskej liehoviny 38% a prikryjeme druhou časťou korpusu. Na korpus natrieme vyšľahanú šľahačkovú smotanu na šľahanie 33% s 2 balíčkami vanilínového cukru. Povrch rezov posypeme kakaom a pokrájame na rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára