utorok 28. marca 2017

Moskovská kapustová polievka

100 g bielej kapusty, sol, 100 g korenovej zeleniny, 50 g cvikly, 200 g zemiakov, 30 g cibule, 50 g udenej slaniny, 30 g hladkej muky, mlete cierne korenie, 3-4 lyzice rajciakoveho pretlaku, ocot, 1 dl kyslej smotany
Ocistenu kapustu pokrajame na rezance a dame varit do osolenej vriacej vody. Potom pridame ocistenu pokrajanu korenovu zeleninu, cviklu a ked su polomakke, pridame ocistene, na kocky pokrajane zemiaky. Cibulu ocistime, nadrobno pokrajame a oprazime na pokrajanej udenej slanine. Pridame muku, korenie a urobime svetlu zaprasku, ktoru zriedime vlaznou vodou a povarime. Zaprasku spojime s polievkou, dochutime rajciakovym pretlakom, octom a do hotovej polievky pridame kyslu smotanu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára