pondelok 27. marca 2017

Holandské rezy

450 g mrazeneho listkoveho cesta, zltok, 4 lyzice sekanych orechov, 450 g horkej cokolady, lyzica krystaloveho cukru, 450 g horkej cokolady, jahodovy kompot, 2 lyzice maizeny, 2 lyzice praskoveho cukru, 5 dl smotany na slahanie, 3 vanilinove cukry, praskovy cukor na posypanie
Cesto rozmrazime, rozdelime na dve polovice, rozvalkame na 2 platky a dame na plechy. Jeden plat potrieme zltkom, posypeme orechmi s krystalovym cukrom. Oba platy upecieme pri teplote 220 stupnov. Este teply orechovy plat pokrajame na stvorce. Cokoladu rozpustime vo vodnom kupeli a potrieme druhy plat. Kompot zlejeme. Maizenu vymiesame s trochou kompotovej stavy a zvysnu stavu s 2 lyzicami cukru nechame zovriet, prilejeme maizenu, posekane jahody a varime, kym nevznikne husta kasa. Trochu vychladime a polejeme nou cokoladovy plat. Smotanu vyslahame s vanilinovym cukrom, dame na jahodovy krem a prikryjeme orechovym stvorcom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára