pondelok 27. marca 2017

Čokoládový zákusok a carpacio z jahôd

140 g cokolady, 140 g masla, 140 g cukru, 5 zltkov a 2 bielka, 1 PL muky a stipku soli
jahodove carpaccio: 250 g jahod, 1 PL cukru, 1 KL ceresnovice
Cokoladu polameme na male kusky a vo vacsom kupeli nechame rozpustit. Potom do nej mimo platne pridame maslo. Jednu lyzicu cukru si odlozime bokom a zvysok vymiesame so zltkami do svetlej peny. Do toho pridame vychladnutu zmes cokolady a masla. Z 2 bielkov a stipky soli urobime sneh, ked uz je takmer hotovy, pridame don odlozenu lyzicu cukru a opatrne ho vmiesame do kremu. Krem nalejeme do 4 rovnakych formiciek, ktore sme si predtym vymazali maslom, vysypali mukou a nechali ochladnut 10 minut v chladnicke. Formicky naplnime do dvoch tretin a vlozime do rury predhriatej na 150 stupnov. Pecieme 40 minut. Medzitym oplachneme jahody a nechame ich vysusit. Odtrhneme zelenu stopku a plody pokrajame na platky. Dame ich na misu, poprasime cukrom a pokvapkame ceresnovicou. Pomiesame a nechame vychladnut. Zakusky servirujeme na malych tanierikoch a okolo nich rozdelime jahodovove carpaccio.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára