sobota 18. februára 2017

Údené karé na víne

1,5 kg udeneho kare, 200 g susenych sliviek, 5 dl cerveneho vina, 2 mrkvy, 1 PL ostrej horcice, sol, chren, mlete cierne korenie 
Maso umyjeme, vlozime do pekaca, pridame slivky, chren, zalejeme vinom zmiesanym s 2,5 dl vody, prikryjeme a 24 hodin marinujeme. Maso vyberieme z marinady, osusime, potrieme horcicou, vlozime spat do pekaca. Pridame ocistenu mrvku pokrajanu na kolieska, prikryjeme a pecieme vo vyhriatej rure 50 minut. Pocas pecenia maso obraciame a polievame stavou. Makke maso vyberieme, vypek ochutime solou a korenim, podla potreby dolejeme vodu a povarime. Maso podavame nakrajame na platky, poliate omackou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára