Kare umyjeme, osusime, ostrym tenkym nozom v strede narezeme a opacnou stranou varesky urobime do masa otvor. Naplnime slivkami kolko sa len zmesti a zviazte nitou. Dame do pekaca a na rozohriatom oleji zo vsetkych stran opecieme. Osolime, okorenime, podlejeme vyvarom a vo vyhriatej rure prikryte pecieme 50 minut. Pocas pecenia maso obraciame a natierame olejom, v ktorom sme rozmiesali grilovaciu zmes. Jablka osupeme, nakrajame na osminky, potrieme citronovou stavou, dame do hrnca, prilejeme trochou vody a spolu so zvysnymi slivkami udusime. Z upeceneho masa odstranime nit, nakrajame na platky a podavame s dusenymi jablkami.
Recepty na jedla,dezerty,nápoje od starých mám ako aj od známych i neznámych kuchárov. Domáca kuchyňa ako aj svetové jedla na chvíle všedné i sviatočné.
sobota 18. februára 2017
Slivkové bravčové karé
600 g vykosteneho bravcoveho kare, 100 g susenych vykostkovanych sliviek, olej, 4 jablka, grilovacie korenie, citronovu stavu, 2,5 dl zeleninoveho vyvaru, mlete cierne korenie, sol
Kare umyjeme, osusime, ostrym tenkym nozom v strede narezeme a opacnou stranou varesky urobime do masa otvor. Naplnime slivkami kolko sa len zmesti a zviazte nitou. Dame do pekaca a na rozohriatom oleji zo vsetkych stran opecieme. Osolime, okorenime, podlejeme vyvarom a vo vyhriatej rure prikryte pecieme 50 minut. Pocas pecenia maso obraciame a natierame olejom, v ktorom sme rozmiesali grilovaciu zmes. Jablka osupeme, nakrajame na osminky, potrieme citronovou stavou, dame do hrnca, prilejeme trochou vody a spolu so zvysnymi slivkami udusime. Z upeceneho masa odstranime nit, nakrajame na platky a podavame s dusenymi jablkami.
Kare umyjeme, osusime, ostrym tenkym nozom v strede narezeme a opacnou stranou varesky urobime do masa otvor. Naplnime slivkami kolko sa len zmesti a zviazte nitou. Dame do pekaca a na rozohriatom oleji zo vsetkych stran opecieme. Osolime, okorenime, podlejeme vyvarom a vo vyhriatej rure prikryte pecieme 50 minut. Pocas pecenia maso obraciame a natierame olejom, v ktorom sme rozmiesali grilovaciu zmes. Jablka osupeme, nakrajame na osminky, potrieme citronovou stavou, dame do hrnca, prilejeme trochou vody a spolu so zvysnymi slivkami udusime. Z upeceneho masa odstranime nit, nakrajame na platky a podavame s dusenymi jablkami.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára