sobota 18. februára 2017

Slivkové bravčové karé

600 g vykosteneho bravcoveho kare, 100 g susenych vykostkovanych sliviek, olej, 4 jablka, grilovacie korenie, citronovu stavu, 2,5 dl zeleninoveho vyvaru, mlete cierne korenie, sol 
Kare umyjeme, osusime, ostrym tenkym nozom v strede narezeme a opacnou stranou varesky urobime do masa otvor. Naplnime slivkami kolko sa len zmesti a zviazte nitou. Dame do pekaca a na rozohriatom oleji zo vsetkych stran opecieme. Osolime, okorenime, podlejeme vyvarom a vo vyhriatej rure prikryte pecieme 50 minut. Pocas pecenia maso obraciame a natierame olejom, v ktorom sme rozmiesali grilovaciu zmes. Jablka osupeme, nakrajame na osminky, potrieme citronovou stavou, dame do hrnca, prilejeme trochou vody a spolu so zvysnymi slivkami udusime. Z upeceneho masa odstranime nit, nakrajame na platky a podavame s dusenymi jablkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára