sobota 18. februára 2017

Prikryté bravčové mäso

bravcove pliecko, sol, mlete cierne korenie, sladka paprika Prikryvka: 2 vajcia, 2 dcl mlieka, 3 starsie rozky, 100 g hladkej muky, 1 dcl bieleho vina, olej, korenie, petrzlenova vnat 
Maso nakrajame na mensie medajlonky a naklepeme z oboch stran. Nasolime, okorenime mletym ciernym korenim, oreganom, paprikou a korenim. Sprudka ho opecieme na oleji. Na spodok pekaca dame trocha oleja a poukladame opecene maso. Rychle v mise urobime prikryvku na maso. Zapneme ruru na 220 stupnov. Do misy si nasypeme 100 g hladkej muky, pridame cele dve vajicka. Nalejeme deci vina. Pridame nakrajanu sunku alebo salam. Do inej misky nalejeme dva deci mlieka, pridame a na male kusky nakrajane rozky a nechame ich nasiaknut mliekom. Rukou to kludne premiesame. Potom rozky dame do zmesi, pridame nakrajanu petrzlenovu vnat a dobre premiesame. Potom osolime a navrstvime zmes do pekaca na maso. Dame piect 40 minut pri teplote 220 stupnov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára